Какви са ползите от екстракта от гроздови семена?

Какви са ползите от екстракта от гроздови семена?

Включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Ето нашия процес.

Екстрактът от гроздови семена е индустриално производно на гроздови семена. Той е богат на антиоксиданти и олигомерни проантоцианидинови комплекси и е свързан с широк спектър от възможни ползи за здравето.

Те включват лечение на състояния като висок холестерол, атеросклероза, макулна дегенерация, лоша циркулация и нерв щета.

Много от тези здравни претенции все още не са напълно подкрепени от висококачествени проучвания, но някои доказателства подкрепят използването му.

Екстрактът от гроздови семена се предлага като хранителна добавка в течна форма, таблетки или капсули. Добавките обикновено съдържат между 50 и 100 милиграма (mg) от екстракта.

Тази статия предоставя подробности за ползите от екстракта от гроздови семена, както и за странични ефекти и предпазни мерки, свързани с неговата употреба.

Бързи факти за екстракт от гроздови семена

Ето някои ключови точки за екстракта от гроздови семена. По -подробно и поддържаща информация е в основната статия.

  • Някои доказателства показват, че екстрактът от гроздови семена може да помогне за заздравяване на рани.
  • Екстрактът от гроздови семена трябва да се избягва по време на бременност.
  • Някои изследователи смятат, че проантоцианидините, които съдържа, притежават редица ползи.

Проучванията върху животински модели разкриват, че екстрактът от гроздови семена може да бъде ефективен при лечение на сърдечни заболявания.

Някои експерти смятат, че екстрактът от гроздови семена дори може да има потенциал за противоракови и ракови химиопревентиви.

През последните години има много изследвания, сочещи възможни терапевтични свойства на екстракта от гроздови семена. По -долу са изброени някои от ключовите констатации.

Лечебни рани

Екстракт от гроздови семена има потенциал да увеличи скоростта, която раните заздравяват. Проучване, публикувано в списанието Free Radical Biology and Medicine, прилага екстракт от проантоцианидин върху рани на гърба на мишки. Те откриха, че мишките, третирани с този разтвор, имат по -бързи времена на заздравяване.

Според изследователите те „предоставиха твърди доказателства в подкрепа на това, че локалното приложение на GSPE [екстракт от проантоцианидин на гроздови семена] представлява осъществим и продуктивен подход за поддържане на дермалното заздравяване на рани.“

Въпреки че не е ясно как се появява harmoniqhealth.com тази защита, GSPE увеличава производството на съдов ендотелен фактор на растеж, съединение, важно в процеса на заздравяване на рани.

Подобряването на силата на костите

включително екстракт от гроздови семена във вашата диета с калций има „благоприятен ефект върху образуването на костите и силата на костите за лечение на костната дебилитет, причинено от ниско ниво на калций. “

Това е според проучване, публикувано в Journal of Musculeskeletal & Невронни взаимодействия, които изследват ефектите на калций и проантоцианидини върху костната структура на мишки, които са били хранени с нискокалциева диета.

Анти-кандида активност

Проучване, проведено в Италия, изследва способността на екстракта от гроздови семена да атакува Candida, паразитна гъбичка, подобна на дрожди, която понякога може да причини млечница. Маслото от гроздови семена съдържа Flavan-3-Ols. Изследователите заключиха:

„Резултатите посочиха значително инхибиране на Candida albicans зареждане 5 дни след предизвикателството. Тези открития показват, че екстрактите от гроздови семена с високо съдържание на полимерни флаван-3-оли могат да се използват при лигавична инфекция, като вагинална кандидоза. "

Предотвратяване на рак на кожата

Гроздовите семена съдържат проантоцианидини, които могат да предотвратят развитието на рак. Проучване, публикувано в списанието Molecular Nutrition & Изследване на храните, установи, че гроздовите семена имат свойства, които могат да намалят тежестта на рака на кожата.

Използвайки мишки без коса, изследователският екип тества способността на проантоцианидините от гроздови семена да забави образуването на развитие на тумора на кожата.

Изследователите стигнаха до заключението, че екстрактите от гроздови семена „могат да бъдат полезни при затихването на неблагоприятните UV-индуцирани последици за здравето в човешката кожа.“

Смята се, че защитният характер на проантоцианидините идва чрез редица маршрути, включително намаляване на оксидативния стрес и имуносупресията чрез промяна на активността на цитокините. Необходими са допълнителни изследвания, за да се затвърдят констатациите.

Сърдечно -съдови ползи

Антиоксидантите в екстракт от гроздови семена могат потенциално да предпазят кръвоносните съдове да се повредят, което може да предотврати високото кръвно налягане.

Според едно проучване, публикувано в списанието за мутационни изследвания/фундаментални и молекулярни механизми на мутагенезата, „екстракт от проантоцианидин на гроздови семена (GSPE) осигурява превъзходна антиоксидантна ефикасност в сравнение с витамините С, Е и β-каротин. “

Националният център за допълване и интегративно здраве (NCCIH) Обърнете внимание, че той може да помогне за намаляване на систолното кръвно налягане и сърдечната честота, но те изтъкват, че няма да помогне за намаляване на нивата на липидите, например, холестерол, в Кръвта.

Предотвратяването на когнитивния спад

екстрактът от гроздови семена е много високо в проантоцианидините, което някои смятат, че могат да предотвратят когнитивния спад.

Едно проучване идентифицира „критична роля за екстракт от проантоцианидин на гроздови семена (GSPE) като невропротектант в хипокампуса и за предотвратяване на когнитивната загуба със стареене.“

NCCIH подкрепя проучвания за ефекта на екстракта от гроздови семена върху болестта на Алцхаймер.

Други възможни ползи

Други възможни ползи, свързани с екстракт от гроздови семена, включват:

  • Лечение на разпад на зъбите
  • Защита от патогени
  • Подобряване на нощното зрение
  • Болестта на Алцхаймер
  • Лечение Диабетна ретинопатия и подобряване на контрола на кръвната захар
  • Облекчаване на симптомите на хронична венозна недостатъчност
  • Свойства против стареене (защита на колаген и еластин)
  • Намаляване на отока
  • Облекчаване на симптомите на хронична венозна недостатъчност
  • Намаляване на нивата на желязо при хора с хемохроматоза
  • Намаляването на възпалението

естрогенът играе съществена роля в гърдата в гърдата рак. Някои проучвания на животни заключават, че екстрактът от гроздови семена може да работи за промяна на нивата на естроген.

Въпреки това, проучване през 2014 г. показва, че четири дневни дози екстракт от гроздови семена „не намаляват значително естроген или увеличават андрогенните прекурсори“.

Предотвратяване на загуба на коса чрез консумация на екстракт от гроздови семена е теоретизирано. Някои диетолози смятат, че проантоцианидините инхибират дихидротестостерон (DHT), един от хормоните, за които се смята, че е замесен в косопада, но доказателствата за неговата ефективност са оскъдни.

странични ефекти

Общите странични ефекти. Включете:

  • Възпалено гърло
  • Замаяност
  • Сърбежният скалп
  • ACHE на стомаха
  • Гадене

Важно е да поговорите с Вашия лекар, преди да вземете екстракт от гроздови семена, тъй като това може да повлияе на начина, по който определени лекарства се разграждат в черния дроб.

Екстрактът от гроздови семена може също да действа като антикоагулант или изкореняване на кръвта. Това може да увеличи риска от кървене, ако се приема с други тонери на кръв като варфарин (кумадин), клопидогрел (Plavix) или аспирин.

NCCIH описва екстракта от гроздови семена като „като цяло добре се понася, когато се приема в умерени количества.“

Той е достъпен за закупуване онлайн, но първо трябва да се консултирате с лекар, за да сте сигурни, че първо, за да сте сигурни Безопасно е да използвате.

наистина ли е полезно?

Ефектът на екстракта от гроздови семена е изследван за следното:

  • Намаляване на телесното тегло
  • Понижаване на нивата на липидите в кръвта
  • Подобряване на чувствителността към инсулин
  • Спад в диастолното кръвно налягане

Въпреки това, резултатите показват, че или не е имала разлика, или ефектът не е достатъчно значителен, за да поддържа подкрепа Използването му за тези цели.

Някои отбелязват, че докато просиадините могат да бъдат мощни в лабораторни експерименти, изглежда, че екстрактът от гроздови семена има лоша бионаличност, което означава, че тялото може да не го абсорбира достатъчно ефективно, за да може да си струва да се използва използването.

В допълнение, бременните жени трябва напълно да избягват да приемат добавки за екстракт от гроздови семена. ; Медицина/алтернативна медицина Медицинските новини днес имат строги насоки за снабдяване и черпят само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents

By | 2022-09-16T20:57:08+00:00 September 15th, 2022|healthblog|0 Comments