Az Omicron variáns azonban csak nem halálos betegséget okozott egerekben

Az Omicron variáns azonban csak nem halálos betegséget okozott egerekben

Egyéb okok, amelyek miatt az emberek rossz orgazmust tapasztalhatnak

Eltekintve a fent említett okoktól, bizonyos szexuális diszfunkciók az orgazmus rossz vagy kellemetlen érzését okozhatják.

Anorgazmia

Az anorgazmiát késleltetett, ritkán vagy hiányzó orgazmusok jellemzik, vagy lényegesen kevésbé intenzív orgazmusok tapasztalása, még szexuális izgalom és megfelelő stimuláció után is. Minden nemű embernél előfordulhat, bár péniszben szenvedőknél kevésbé gyakori.

A szeméremtestű embereknél ez a szexuális diszfunkció – női orgazmuszavar – tünete, míg a pénisztulajdonosoknál valószínűleg a késleltetett magömlés tünete. Az anorgazmiát számos tényező okozza, beleértve a stresszt, a depressziót, a szorongást, a kapcsolati tényezőket, a menopauzát és bizonyos gyógyszereket.

Anhedonia

Az anhedonia egy ritka állapot, amelyet az jellemez, hogy képtelenség átélni az orgazmus örömét. Ezt a jelenséget általában péniszben szenvedő egyéneknél figyelik meg, és néha „öröm disszociatív orgazmikus diszfunkciónak” vagy „ejakulációs anhedóniának” nevezik. Annak ellenére, hogy képesek normálisan ejakulálni, az anhedoniában szenvedő egyének nem tapasztalnak örömet az aktus során.

Bár erekciót érhetnek el, és felismerhetik, hogy orgazmust tapasztalnak, agyukban hiányoznak azok a neurális pályák, amelyek felelősek azért, hogy ezeket az érzéseket kellemesként értelmezzék. A rendellenesség oka ismeretlen, de a legtöbb szexuális anhedoniában szenvedő ember számára nem valószínű, hogy ez tartós lesz.

Mi a teendő, ha rossz orgazmust él át?

A rossz orgazmus okától függően különböző módszerek állnak rendelkezésre a fizikai vagy érzelmi szükségletek kezelésében.

  • Keresd a biztonságot. Ha bármilyen okból nem érzi magát biztonságban, fontos, hogy amint biztonságosan megteheti, keresse a biztonságot.
  • Használjon otthoni kezeléseket. Ha a rossz orgazmus oka a fájdalom volt, használhat otthoni gyógymódokat, például jégcsomagot és melegítőcsomagot a fájdalom enyhítésére. Ha kisebb szakadás van a nemi szerveken, helyezzen jégcsomagot az érintett területre, hogy enyhítse a fájdalmat. Ha kismedencei fájdalmat tapasztal, a gyomor alsó részén lévő hőcsomag segít.
  • Kommunikálni. Ha nyomást érez arra, hogy partnere kedvében járjon orgazmusban, ezt közölnie kell vele, hogy dolgozhasson azon, hogyan növelheti a további szexuális élmények örömét.

Sok ember rossz orgazmust fog átélni élete során. Ha azonban folyamatosan tapasztalja ezeket, ez arra utal, hogy előfordulhat, hogy orvoshoz kell fordulnia egy mentális egészségügyi szakemberrel, például szexterapeutával együtt, hogy megértse, miért történik ez, és egyéni kezelési tervet kell kidolgoznia. megakadályozza, hogy ez a jövőben megtörténjen.

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) jóváhagyta a Novavax COVID-19 emlékeztető oltásokat felnőtteknek. Az egészségügyi hatóságok vizsgálatot indítottak egy tanulmány kapcsán, amely a SARS-CoV-2 vírus új formáját hozta létre.

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) szerint október 19-én a heti új COVID-19-es esetek 21 napos mozgóátlaga 30,9%-kal csökkent az előző 21 napos átlaghoz képest. Az új halálozások száma is 13,0%-kal csökkent.

A kórházi kezelések 7 napos mozgóátlaga 4,4%-kal csökkent az előző héthez képest.

2022. október 20-án a legtöbb megye (80,9%) közepes, 1,4%-a magas, 17,6%-a alacsony közösségi szintű volt.

Novavax emlékeztető felnőtteknek

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) sürgősségi felhasználási engedélyt (EUA) adott a Novavax emlékeztető oltásainak 18 éves és idősebb felnőttek számára. Azok, akik elvégezték az elsődleges sorozatos oltást, de korábban nem kaptak COVID-19 emlékeztető oltást, jogosultak az újonnan jóváhagyott Novavax vakcinára.

A hatóságok szerint a monovalens Novavax emlékeztető alternatíva azoknak, akik egészségügyi okok, preferencia vagy elérhetőség hiánya miatt nem kaphatnak mRNS-oltást.

Az FDA döntése a 3. fázisú klinikai vizsgálaton alapult, amelyben egyetlen adag Novavax emlékeztetőt adtak be 8-11 hónappal az elsődleges sorozat befejezése után.

A vakcina kidolgozója szerint az ellenanyag szintje jelentősen megemelkedett az emlékeztető oltás előtti szinthez képest, miközben a semlegesítő antitestek szintje is 34-27-szeresére nőtt az emlékeztető oltás előtti szintekhez képest.

Vizsgálat egy tanulmányban

A National Institutes of Health (NIH) illetékesei vizsgálatot indítottak a Bostoni Egyetem kutatóinak tanulmányában. A még szakértői áttekintésben nem részesült tanulmányban a tudósok a SARS-CoV-2 vírus mesterséges formáját hozták létre az Omicron BA.1 szubvariáns tüskeproteinjének az eredeti törzshez való kapcsolásával.

A részben az Egyesült Államok kormánya által finanszírozott kutatás azt sugallja, hogy az eredeti vuhani törzs valamivel halálosabb, mint a hibrid vírus, amely az általa fertőzött egerek 100%-át, illetve 80%-át elpusztította. Az Omicron variáns azonban csak nem halálos betegséget okozott egerekben.

A Boston Egyetem közleményt adott ki, amely szerint a kutatás eredményeit kiragadták a kontextusból, és a média szenzációt keltett. A kutatók szerint a laboratóriumban létrehozott vírus valójában kevésbé veszélyes, mint a Wuhan törzs. Ráadásul ennek semmi köze a vírus emberre gyakorolt ​​hatásához, mert a kutatók egy bizonyos típusú egeret használtak, amely nagyon fogékony.

"Ez a munka azt mutatja, hogy nem a tüskefehérje okozza az Omicron patogenitását, hanem más vírusfehérjék" – nyilatkozta a tanulmány egyik vezető kutatója, Mohsan Saeed.

Az NIH a fokozott potenciális pandémiás kórokozókkal (ePPP) végzett kutatásra vonatkozó szabályaiban kijelenti, hogy az ilyen kutatások indokoltak és korlátozott esetekben támogathatók .

A várható élettartam 2021-ben megugrott

https://dietoll-official.top/benefits-and-risks-of-the-keto-diet/

A Nature Human Behavior folyóiratban megjelent tanulmány a rövid távú halálozási ingadozások adatbázisa segítségével 29 országban vizsgálta a pandémiával összefüggő várható élettartam-változásokat 2020 óta. A kutatás magában foglalta Európa nagy részét, az Egyesült Államokat és Chilét.

A tanulmány megállapította, hogy 2021-ben a nyugat-európai országok visszaálltak a 2020-as várható élettartam (LE) veszteséghez, a legjelentősebb visszapattanás Belgiumban és Svájcban volt, +10,8 hónap, illetve +7,7 hónap.

Az LE azonban tovább esett Kelet-Európában, a legjelentősebb visszaesés Bulgáriában volt (-25,1 hónap). Chilében (-8,0 hónap) és az Egyesült Államokban (-2,7 hónap) is tovább csökkent a LE.

A tanulmány szerint a 16 ország közül 11-ben, ahol 2021-ben LE-veszteség volt tapasztalható, a 60 év alatti korcsoportok jelentősen nagyobb mértékben járultak hozzá a LE-veszteséghez 2021-ben, mint 2020-ban. A 60 év felettiek körében azonban továbbra is a megnövekedett halálozási arány továbbra is a legfontosabb tényező LE-veszteségek a pandémia előtti szintekhez képest.

A kutatók megjegyzik, hogy az Egyesült Államokban a nem COVID-halálozás is nőtt, főként külső okok miatt, például túladagolás vagy emberölés miatt a 60 évnél fiatalabbak körében.

"Ez a munkaképes korú felnőttek körében korábban fennálló halálozási válság folytatásaként és súlyosbodásaként értelmezhető" – mondják a tanulmány szerzői.

A LE-ben mutatkozó különbségek a régiók vagy országok közötti komorbiditásbeli különbségekből is adódhatnak, bár a komorbiditást a COVID-halálozási különbségek előrejelzőjeként megerősítő kutatások még előzetesek.

Végül, a COVID-halálozások számlálási módja országonként eltérő lehet, ami bizonyos eltéréseket eredményezhet az adatokban.

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) jóváhagyta a bivalens boostereket 5 és 12 év közötti gyermekek számára. Egy felmérés szerint 10 amerikaiból 4 félrevezetett másokat a COVID-19 betegséggel vagy a megelőző intézkedések követésével kapcsolatban a járvány csúcspontján.

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) szerint október 12-én a napi új megbetegedések 7 napos mozgóátlaga 11,9%-kal csökkent az előző 7 napos átlaghoz képest. A pozitív COVID-19 tesztek százalékos aránya azonban növekszik.

A korábbi 7 napos mozgóátlaghoz képest 4,4%-kal csökkent az új kórházi kezelések és 8,5%-kal a halálozások száma.

A megyék többsége (79,7%) alacsony közösségi szintű, míg a megyék 2,1%-a magas, 18,1%-a közepes közösségi szintű.

Az FDA engedélyezett emlékeztető oltást gyermekek számára

A múlt héten az FDA sürgősségi felhasználási engedélyeket (EUA) adott ki a bivalens Moderna és Pfizer emlékeztetőkre 5 és 11 év közötti gyermekeknél. A bivalens mRNS vakcinák a SARS-CoV-2 vírus eredeti törzsét és az Omicron BA.4/5 alvariánsait célozzák.

Az FDA azt állítja, hogy mivel a gyerekek személyesen tértek vissza az iskolába, megnőhet a vírusnak való kitettség kockázata. Az ügynökség szerint a védőoltás „továbbra is a leghatékonyabb intézkedés a COVID-19 súlyos következményeinek megelőzésére, beleértve a kórházi kezelést és a haláleseteket”. A gyermekek azonban jellemzően kevésbé súlyos betegségben szenvednek, és az 5-11 éves gyermekek 88%-a már védett a korábbi fertőzésekkel szemben.

Ráadásul ebben a korcsoportban a legalacsonyabb a súlyos COVID-19 kockázata. Összehasonlításképpen: 2022 januárjában az Omicron csúcspontján az 5–11 éves gyermekek 100 000-re számítva 2,6 kórházi kezelést szenvedtek el. A kórházi kezelések aránya jelenleg 0,3/100 000.

Az alábbi grafikonon a felső sárga vonal nulla és hat hónapos kor közötti csecsemőket jelöl; a következő sárga vonal a 6 hónapos és 4 éves kor közötti csecsemőket jelenti. Az alsó szürke vonalak 5-11 és 12-17 évesek. A nagyon fiatal csecsemők számos légúti fertőzéssel küszködhetnek, és nem minden COVID-19 kórházi kezelésre vonatkozott szigorúan a COVID-19 miatt – a gyerekek légúti syncytialis vírust vagy parainfluenzát is kaphattak.

Az FDA jóváhagyása a bivalens vakcina emlékeztetőkre felnőtteknél az Omicron BA.1 variánsát célzó bivalens vakcina klinikai vizsgálataiból és az Omicron BA.4/5 adaptált vakcina egereken végzett preklinikai vizsgálataiból származó adatokon alapul.

Megelőző intézkedések betartása

A Utah Egészségügyi Egyetem tanulmánya szerint minden negyedik amerikai (41,6%) félrevezetett másokat a COVID-19 betegséggel vagy a megelőző intézkedések követésével kapcsolatban a járvány csúcspontján.

A tanulmányban, amelynek eredményeit a JAMA Network Open folyóiratban tették közzé, 1733 amerikai felnőtt vett részt. Közülük 24,3%-uk azt mondta, hogy hazudott annak a személynek, akivel együtt volt, vagy akivel együtt lesz, arról, hogy több COVID-19 megelőző intézkedést tesz, mint amennyi valójában volt.

Contents

By | 2023-08-22T12:53:04+00:00 August 22nd, 2023|healthblog|0 Comments