A réz segíti a csontok és porcok képződését.

A réz segíti a csontok és porcok képződését.

"A Rice Krispies csemege főként szénhidrátból áll, de gyorsan és könnyen emészthető, így nem okoz GI-zavart" – mondja. De a legjobb, ha fehérjét is adunk hozzá. "Így például, mint egy görög joghurt, vagy ott jönnek be a fehérjeturmixok."

Míg az edzés előtti Rice Krispies Treats nem ártalmas, Michael Daignault , a Reliant Health Service sürgősségi orvosa és főorvosi tanácsadója kétli, hogy ez a tendencia hatásos-e.

Azt gyanítja, hogy a meghirdetett energianövekedés "rövid ideig magas cukorszinttel, valamint az észlelt teljesítménynövekedésből származó placebo-hatással van összefüggésben".

Daignault ügyel arra, hogy minden ember anyagcseréje más és más, így a legjobb edzés előtti étkezések esetről esetre változhatnak.

"Ha súlyt fogok emelni, valószínűleg jobban bírom a gyomrom, mint ha futni fogok" – magyarázza. Smith-Ryan kutatásokra hivatkozva azt visszhangozza, hogy a legjobb edzés előtti ételek egyénenként változnak.

Bővebben: Ez a nem szokványos hasi edzés vírusos a TikTokon, de a fitnesz szakértők óvatosságra intik az embereket

A trambulinoktól a hulakarikákig: Váratlan kardioedzések segítenek fittebbé válni

A szükséges ásványi anyagok két kategóriába sorolhatók: makroásványi anyagok és mikroásványok, más néven nyomelemek. Felbontjuk, mik azok a nyomelemek, és hogyan juthatunk hozzájuk.

Milyen példák vannak a nyomelemekre?

Dr. David Nazarian, belgyógyász szakorvos és a VitaminMD.net alapítója azt mondja: „A nyomelemek esszenciális ásványi anyagok, amelyek nagyon fontos szerepet játszanak testünk működésében. A nyomelemekre példa a vas, a cink, a réz, a mangán, a jód, a szelén, a króm, a molibdén és a fluor. Néhány példát ad ezeknek a nyomelemeknek a különböző funkcióira:

  • A vas számos testi funkcióért felelős, beleértve a növekedést és fejlődést, a hemoglobin termelődését (az oxigén szállításának képességét a szervezetben), a DNS-ünkért és az izomműködésért.
  • A króm segít az inzulinnak a glükóz szabályozásában.
  • A réz segíti a csontok és porcok képződését.
  • A fluor elősegíti a csontok és a fogak képződését, valamint segít megelőzni a fogszuvasodást.
  • A cink pedig fontos szerepet játszik a magzat fejlődésében, a sebgyógyulásban és az immunrendszerben.

Hogyan juthat ásványi anyagokhoz?

Elise Heeney, a Banner Del E. Webb Medical Center klinikai dietetikusa azt mondja: „A szervezetünk számára szükséges összes vitamin és ásványi anyag beszerzésének legjobb módja az, ha olyan étrendet eszünk, amely különféle gyümölcsöket, zöldségeket, teljes kiőrlésű gabonát, babot, diófélék és magvak, sovány fehérjék és alacsony zsírtartalmú tejtermékek. Minden étkezésnél törekedj egy kiegyensúlyozott tányérra.”

Mindazonáltal figyelmeztet: "A táplálékkiegészítők célja az étrend kiegészítése, és nem helyettesíthetik az egészséges ételek fogyasztását."

Tudjon meg többet a vitaminokról, ásványi anyagokról és egészségéről:

Minden, amit tudnod kell.Segíthetnek a vitaminok a nyugtalan láb szindrómában?

A magnézium népszerűbb, mint valaha. De segíthet-e jobban aludni éjszaka?

Mi az a K-vitamin? Íme, milyen előnyökkel jár az Ön számára, és hogyan tudhatja meg, hogy elegendő-e.

Morgan Absher egy Los Angeles-i foglalkozási terapeuta, aki a "Two Hot Takes" podcast házigazdája, amelyben műsorvezetőtársaival tanácsokat adnak. Heti rovatot ír, megosztva tanácsait a USA TODAY olvasóival. Találja meg őt a TikTokon @twohottakes és a YouTube-on itt . Elérheti e-mailben a Mabsher@gannett.com címen, vagy ide kattintva megoszthatja vele történetét.

Kérdés: "Én 39 éves nő vagyok, a barátom pedig egy 33 éves férfi. Öt éve vagyunk együtt. Van néhány dolog, amivel nem tudok mit kezdeni, és elmondtam a véleményemet, de Engem őrültnek neveznek, vagy egyszerűen figyelmen kívül hagynak.. A kommunikáció nálunk az elmúlt két évben minimális volt.

Még mindig házas volt exével. Miközben megígérte a válást, most nem hajlandó megvenni, hacsak nem fizetek érte. Ő és én havonta háromszor vagyunk intimek, és csak akkor, amikor ő akarja. Nem dicséri és nem ismeri el a közösségi médiában közzétett bejegyzéseimet vagy a közvetlenül neki küldött dolgaimat (például zseniális képek).

Ami mostanában felzaklatott és az utolsó csepp a pohárban, az az, hogy úgy döntött, szabadságot szeretne kivenni a születésnapjára. Nem haragszom, hogy egyedül akar menni és csinálni valamit a születésnapjára. Inkább az idegesít, hogy nem kérdezte meg, hogy csinálok-e valamit érte, amit mindig is teszek, és nem kérdezte, hogy akarok-e menni. Mérges vagyok, hogy a saját születésnapjára tud szabadságot kivenni, de az én születésnapomra vagy a mi évfordulónkra nem. Az elmúlt két évben semmit sem tett a születésnapomra vagy az évfordulómra.

Tévedek, hogy mérges vagyok?"

Válasz: Nem tévedsz, ha dühös vagy, de az igazi kérdésem az, hogy miért maradsz olyan partnerrel, aki https://maasalong-official.top/hu/ nem elégíti ki az alapvető kapcsolati szükségleteidet.

Van egy népszerű mondás: "Ha akarja, megteszi." Úgy tűnik, a barátod nem is próbálkozik. Az a tény, hogy ő maga nem folytatja aktívan a válását, elég nagy vörös zászló számomra. Miért van az. kényelmes férjhez menni az exével?

Hogyan lehetsz partnerkapcsolatod valakivel, aki nem hajlandó elismerni vagy beszélni veled? A barátod sem elégíti ki alapvető kapcsolati szükségletedet – akár az intimitás hiánya, akár a pikáns képeid figyelmen kívül hagyása, vagy akár a születésnapján olyan tervek készítése, amelyek nem vesznek részt és nem ismernek el téged.

Van egy kapcsolati terapeuta, akit Dr. John Gottmannak hívnak, és arról beszél, hogy az „ajánlatok” a kapcsolatok fontos szempontjai. Ezeket az ajánlatokat „az érzelmi kapcsolat alapvető egységeinek” nevezi. De többé-kevésbé ezek azok a pillanatok, amikor megpróbálunk kapcsolatot teremteni partnereinkkel. Partnere figyelmen kívül hagy minden olyan ajánlatot, amelyet megkísérel meghosszabbítani, ami viszont haragot, csökkenő bizalmat és kapcsolathiányt válthat ki – ezek egyike sem tesz jót egy egészséges, hosszú távú kapcsolatnak. Érdekelheti Dr. Gottman „What Makes Love Last” című könyve.

Nem kellene követelnie vagy könyörögnie valakinek, hogy figyeljen rád, töltsön veled időt vagy legyen veled kapcsolatban. Megérdemli, hogy a kapcsolatában támogatást, kommunikációt és szeretetet érezzen. A történeted alapján ez a kapcsolat nem olyannak tűnik, amely biztonságos, boldog, egészséges környezetet hirdet számodra.

Tovább: „A szex minden hosszú távú monogám kapcsolatban hiányzik az izgalomból? Vagy csak az enyém?

Egy új kutatás szerint az élelmiszerkamrák vásárlói egészségesebben választanak, ha az ételeket táplálkozási szint szerint rendezik.

A Supporting Wellness at Pantries nevű élelmiszer-kategorizáló rendszer segítségével, amely a különböző élelmiszereket telített zsír-, nátrium- és hozzáadott cukrok szintje alapján rangsorolja, a kutatók azt találták, hogy a vásárlók 11%-kal több egészséges ételt választottak, és 7%-kal csökkentették az egészségtelen választások számát.

"A tanulmány legfontosabb megállapítása az, hogy az élelmiszer-kamrákba járó emberek, mint mi mindannyian, egészségesen akarnak étkezni, és nagyon nehéz gyorsan kitalálni, melyik a legegészségesebb" – mondta Marlene Schwartz, az élelmiszerüzlet igazgatója. a Rudd Center for Food Policy and Obesity és a tanulmány szerzője. "A SWAP célja az egész folyamat leegyszerűsítése azáltal, hogy az összes kiértékelést idő előtt elvégzi, egy egyszerű színkódolt rendszerrel, amely nagyon könnyen érthető."

A rendszer szerint a legegészségesebb, zöld jelzéssel ellátott élelmiszereket szemmagasságban helyezik el a „válassz gyakran” jelzéssel. A kevésbé egészséges ételeket sárga címkével látják el, a legkevésbé egészséges ételeket pedig pirossal, a „ritkán válasszunk” felirattal az alsó polcra.

Katie Martin, az Institute for Hunger Research & Solutions ügyvezető igazgatója és a színkódolt rendszer tervezője elmondta, hogy a tanulmány, amely egy hétig értékelte a választásokat az Egyesült Államok északkeleti részén található élelmiszerbankban, igazolja a korábbi megállapításokat.

„Igény van olyan egészséges élelmiszerek iránt, amelyeket a sérülékeny populációk, akik nem csak az élelmezési bizonytalansággal, hanem gyakran krónikus betegségekkel is küszködnek, érdeklődnek az élelmiszerkamra-beállítások iránt” – mondta Martin, a tanulmány társszerzője.

A színkódolt rendszert már 25 élelmiszerbank és 50 élelmiszerkamra használja országszerte, és többen érdeklődnek – mondta Martin.

Jessica Hager, a Feeding America Healthcare Partnerships and Nutrition igazgatója reméli, hogy a program beválik.

„Úgy gondolom, hogy a SWAP az egyik eszköz a sok közül, amelyeket az élelmiszerbankoknak munkájuk részeként figyelembe kell venniük, amikor a közösségekkel való kapcsolatteremtésről és a közösségek élelmiszerszükségleteinek támogatásáról van szó” – mondta.

"A kutatásból tudjuk, hogy az emberek, akik ezt a rendszert használják, nagyobb kockázatnak vannak kitéve az étrenddel összefüggő krónikus betegségek, például a 2-es típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás, a szívbetegségek kockázatának." – mondta. "Tehát szinte a másik irányba kell mennünk. és mondd el, melyek az abszolút legegészségesebb élelmiszerek, amelyeket biztosítani tudunk, mert valószínű, hogy ez nem az a fajta élelmiszer, amelyet ez a család egyébként megengedhet magának."

A TikTokon található #gymtok hashtag beérett olyan videókkal, amelyek magasztalják a kézi ütős masszázspisztoly edzés utáni használatának számos előnyét. Azok számára, akik gyakran járunk edzőterembe, mindig keresünk új megoldásokat, amelyek elősegítik az edzések közötti gyorsabb felépülést. Az ütős terápia állítólagos előnyei közé tartozik az edzés utáni izomfájdalom csökkentése, az akut fájdalom kezelése, valamint a nagyobb rugalmasság és mozgástartomány. Az ütős masszázsfegyverek az olcsóbb barkácsmechanizmusuk miatt váltak népszerűvé.

Személyes szempontból azt vettem észre, hogy az edzés utáni izomfájdalmam csökkent, amikor az ütős masszázspisztolyomat az éjszakai pihentetés részeként használom. Sürgősségi orvosként azonban tudni akartam, mit mond a tudomány az ütős terápiáról, és milyen tanulmányok léteznek a masszázsfegyverekkel és hasonló kezelésekkel kapcsolatban. Tényleg működnek?

Mi az ütős terápia?

Úgy tűnik, mintha az ütőfegyverek nemrégiben robbantak volna be a piacon, de a vibrációs terápia ötlete már az 1960-as évek óta létezik. Több száz cikk bizonyítja a helyi vibráció előnyeit, beleértve a habhengereket és a vibrációs lemezeket. Az ütős masszázsfegyverek a vibrációt a következő szintre emelik magas frekvenciájú ritmikus masszázs alkalmazásával.

A közösségi médiában az emberek egy gallont isznak naponta: Mennyi vízre van szüksége valójában?

A Reviewed.com oldaláról: 15 kötelező termék, ha egy 2022-es versenyre készül

Masszázspisztolyok és késleltetett izomfájdalom (DOMS)?

A legerősebb bizonyítékkal rendelkező ütős masszázs előnye, hogy csökkenti a késleltetett izomfájdalmat (DOMS). A DOMS egy divatos kifejezés az edzés vagy edzés utáni izomfájdalomra. Mindannyian egyetértünk abban, hogy szeretnénk minimalizálni ezt a hatást egy megerőltető edzés után.

Az eddigi vizsgálatok azonban nem randomizált kontrollvizsgálatok voltak, és nem volt kettős vak vizsgálat sem. Mind a vizsgálatszervezők, mind a résztvevők tisztában voltak azzal, hogy ki részesült a vizsgált beavatkozásban és ki nem; ez csökkenti az összegyűjtött bizonyítékok minőségét.

Mi a helyzet a mozgásterével?

Szintén korlátozottak az adatok a kézi ütőhangszerek mozgásterjedelmét javító előnyeiről. Egy 2020-as kis tanulmány volt az első, amely azt vizsgálta, hogy a vádliizmok 5 perces kézi ütős masszázskezelése növeli-e a talpi hajlító izmok mozgástartományát (ROM). Azt találta, hogy a ROM 18,4%-kal nőtt a kontrollcsoporthoz képest.

Egy másik, 24 egészséges, aktív résztvevővel végzett kis tanulmány kimutatta, hogy azoknál, akik megerőltető edzés után habhengeres vagy vibrációs habhenger kezelésben részesültek, nagyobb volt a boka mozgási tartománya és nagyobb volt az elérési távolság, mint azoknál, akik nem kaptak kezelést. De ismét mindkét tanulmány kicsi volt, és több kutatást végeztek arra vonatkozóan, hogy az ütőfegyverek javítják-e a rugalmasságot, és szükség van-e ROM-ra.

Bővebben: 2022 legjobb masszázspisztolyai

Akut fájdalom kezelése

Az a bizonyíték, hogy az ütőhangszerek közvetlen alkalmazása csökkentheti az akut izomfájdalmat, vegyes. A kézi masszírozók támogatói azt mondják, hogy a vibráció fokozza a véráramlást a fájdalmas területen, kiöblíti a tejsavat és a kalciumot – azokat a metabolitokat, amelyekről úgy gondolják, hogy hozzájárulnak az izomösszehúzódásokhoz és az edzés utáni fájdalomhoz. Ez csodálatosan hangzik, és anekdotikus módon valószínűleg mindannyian jobban érezzük magunkat egy professzionális masszőr vagy fizikoterapeuta által végzett mélyszöveti masszázs után. De van-e bizonyíték ennek a mechanizmusnak a támogatására?

Contents

By | 2023-09-08T12:47:42+00:00 September 8th, 2023|healthblog|0 Comments