Skupaj lahko skuhate tudi svoj najljubši obrok;

Skupaj lahko skuhate tudi svoj najljubši obrok;

Koristno je sporočanje vaše podpore in prilagodljivosti tako verbalno kot neverbalno.

Check-in, vendar jih obravnavajte enako

Pomembno je, da izkažete svojo podporo, kar lahko storite tako, da se občasno oglasite pri prijatelju in mu sporočite, da mislite nanj, tudi če ne želi pomoči ali podpore. Prav tako je pomembno, da z njimi ravnate, kot da so ista oseba, saj je to lahko bolj tolažilno, kot da bi se počutili, kot da tisti, ki jih imajo za svoj sistem socialne podpore, z njimi ravnajo drugače. Pogovarjajte se o drugih stvareh kot o raku in nadaljujte z načrti za prihodnost, do ravni, ki je sposobna vaša ljubljena oseba. To jim bo dalo nekaj, česar se lahko veselijo, in jim zagotovilo prijetno okolje, oboje pa je koristno za zdravljenje in okrevanje.

Naučite se

Spoznavanje ne le diagnoze osebe, ampak tudi njenih osebnih izkušenj vam lahko pomaga, da svojo skrb in podporo prenesete na nekoga z rakom. Pogosto se lahko oseba počuti tolažilno, ko govori o svojih izkušnjah ali celo piše o njih. Bodite tam, da izveste, skozi kaj gredo, tudi če preprosto pozorno poslušate ali preberete, kaj imajo za deliti. Med učenjem je pomembno, da jim ne govorite, kaj naj počnejo ali čutijo, saj je vsak človek edinstven. Prav tako ni koristno deliti izkušnje drugih, ki jih poznate z rakom, razen če vas kdo vpraša. Najprej in predvsem želite posredovati svojo podporo, ne da bi morali deliti svoje občutke, izkušnje, nasvete ali mnenja.

Pametno izberite besedo

V tako občutljivih situacijah, kot je podpora nekomu, ki se sooča z diagnozo raka, je pomembno, da svoje besede izberete pametno. Občutljivost za čustva vašega prijatelja in to, skozi kar gre, lahko najučinkoviteje prenesete, če rečete stvari, kot so:

 • Žal mi je, da greš skozi to.
 • Skrbi me zate.
 • Tukaj sem zate.
 • Tukaj sem, da poslušam, če želite govoriti.
 • Kako se počutiš/kakšne misli imaš in kako lahko pomagam?.
 • Mislim nate.
 • Pošiljam ti pozitivne misli/energijo.

Kakršne koli dobre namene podpreti nekoga z rakom lahko iztirimo z uporabo neobčutljivega in/ali strupenega pozitivnega jezika, kot je:

 • Točno vem, kaj moraš čutiti/prestajati.
 • To bi morali storiti.
 • Vse bo v redu.
 • Ne skrbi.
 • Razmišljaj pozitivno.
 • koliko časa imaš?

Zagotovite tolažilno prisotnost

Včasih je vse, kar morate storiti, to, da sedite z nekom v tišini in mu izkažete svojo podporo. Besede niso vedno potrebne, dokler ne sedite v neprijetni tišini. Obstaja več načinov za neverbalno sporočanje vaše podpore, na primer z očesnim stikom, telesnimi in obraznimi izrazi, pozornim/aktivnim poslušanjem in izogibanjem motnjam med poslušanjem ali preživljanjem časa s prijateljem/ljubljeno osebo. Tolažilna prisotnost lahko resnično veliko pripomore, ne da bi morali komunicirati veliko verbalno.

Potreba po duševni, čustveni in socialni podpori ob soočenju z diagnozo raka se razlikuje od osebe do osebe in je lahko odvisna od starosti, spola, stopnje izobrazbe, stresa, zakonskega statusa, življenjskega položaja osebe in duševnega počutja. Vzemite si čas in prisluhnite željam in potrebam svoje osebe, hkrati pa izkažite svojo podporo tam, kjer jo najbolj potrebujejo, in na dobri poti boste, da se pogovarjate s svojo ljubljeno osebo in jo podpirate po najboljših močeh. Ne pozabite, da nihče ni popoln in pomembno je, da ste tudi v tem času prijazni do sebe. Vzemite si nekaj časa, da se osredotočite na lastno dobro počutje in skrb zase, da boste lahko ob izkazovanju podpore ponudili najboljše od sebe.

Valentinovo je praznik, rezerviran za zaljubljene. Ta dan je lahko čudovita priložnost, da se povežete s svojim partnerjem in okrepite vajino vez v nasprotju s pretiravanjem, saj je to tisto, kar bi morali storiti. Da bi imeli smiselno, posebno valentinovo, je tukaj nekaj nasvetov o načinih, kako ne le preprečiti, da bi prizadeli partnerjeva čustva, ampak tudi pomagati poglobiti vašo povezanost.

Ključni zaključki:

 • Čuječnost je čudovit način za poglobitev vaše vezi in splošnega zadovoljstva s partnerjem, hkrati pa razbremenite stres in ostanete prisotni z njim v tem trenutku.
 • Obstaja veliko načinov, kako vaditi pozornost s svojim partnerjem na valentinovo, ki so hkrati romantični in zdravilni ter ne stanejo nič.
 • Stimulacija petih čutov je zabaven način, da to valentinovo v svoj odnos vnesete tako romantiko kot čuječnost.

Valentinovo – načini, kako ne prizadeti partnerja:

Valentinovo je lahko za vse pare določen pritisk. Vendar pa obstajajo načini, kako lahko priredite pomembno praznovanje na edinstven način, ki je primeren samo za vaju. Tukaj razpravljamo o tem, kako se izogniti prizadetosti partnerja ob tej posebni priložnosti in poglobiti vašo povezanost.

Naj bo povezava prednostna naloga

Življenje je lahko naporno in čeprav je valentinovo letos na delovni dan, je pomembno, da si ga označite na koledarju. Nastavite si opomnik v telefonu, da si zagotovite, da si vzamete nekaj časa sami s svojim partnerjem. S partnerjem naredita načrte za zmenek in naj bo to prednostna naloga. Ne odpovedujte, ker se je nekaj pojavilo z delom in se potrudite, da pridete pravočasno.

Pogosto so malenkosti tiste, ki naredijo največjo razliko in bodo poskrbele, da se bo vaš partner počutil posebnega, namesto da bi se počutil prizadetega, če ne čuti, da jim dajete prednost. Pomaga lahko tudi, če svoj zmenek načrtujete vnaprej, da se izognete morebitnim nesrečam, ki bi se lahko zgodile, če bi stvari poskušali opraviti v zadnjem trenutku.

Naredite nekaj premišljenega

Na valentinovo vam ni treba početi stereotipnih stvari, da bi bilo posebno. Včasih so najbolj posebne stvari, ki jih lahko počnete, brezplačne ali poceni. Namesto da svojemu partnerju preprosto kupite čokoladno škatlo v obliki srca, pomislite, kaj bi lahko resnično rad počel na valentinovo.

 • Tečaji lončarstva za pare. To so odlična zabava in nekaj drugačnega in ustvarjalnega, kar lahko poskusite s svojim partnerjem;
 • Lončnice. Namesto čokolad in vrtnic jim prinesite živo darilo, ki ga bodo lahko vedno znova gledali;
 • Končajo svoje opravke. Vprašajte, ali je v hiši kaj, kar so odlašali, in to storite namesto njih.

Poskrbite za njihove potrebe

Odličen način, da svojemu partnerju pokažete, da vam je mar, hkrati pa ostanete prisotni in pozorni, je, da opazite njegove potrebe in mu ustrežete. Če se zdi, da je vaš zmenek pod stresom ali žalosten, ga vprašajte, ali sta v redu. Če se zdi, da jih zebe, jim ponudite pulover ali odejo.

Preverjanje s partnerjem in njegovimi občutki je tudi odličen način za vadbo vaše čustvene inteligence. Prav tako bo vašemu partnerju omogočilo, da se bo počutil opaženega in bo manj verjetno, da bo imel prizadeta čustva. Ostanite pozorni brez dušenja. Pustite telefon v letalskem načinu, če je mogoče, in ne vzbujajte občutkov ljubosumja s pogledom na druge ali spogledovanjem s kom drugim. Partnerju posvetite vso pozornost.

Pokažite hvaležnost in pozitivna čustva

Poskusite narediti čas, ki ga preživite sami s partnerjem, čim bolj poseben. To pomeni, da bi morali imeti pozitiven način razmišljanja, tudi če vam podarijo darilo, nad katerim niste navdušeni. Recite hvala in poskusite najti nekaj, za kar bi bili hvaležni v tistem trenutku in to še povečajte. Nekatere fraze, ki si jih je enostavno zapomniti, lahko uporabite:

 • "Všeč mi je, kako premišljen si"
 • "Hvala, ker ste si vzeli čas in izbrali nekaj zame"
 • "Cenim, da ste se potrudili in mi priskrbeli darilo"

Deljenje stvari, ki jih imate radi in https://uslim-official.top/sl/ cenite pri svojem partnerju, je odličen način za poglobitev vaše povezanosti in izogibanje kakršnim koli prizadetim občutkom na ta poseben dan. Da bi se lažje pripravili na to, lahko napišete seznam vseh stvari, za katere ste hvaležni, ko gre za vašega partnerja. Morda boste celo želeli to narediti skupaj in drug drugemu izmenično brati svoje sezname.

Pritisnite premor pri čemer koli neprijetnem

Če med vami in vašim partnerjem obstajajo kakršni koli nerešeni prepiri ali nesoglasja, se skupaj in zavestno potrudite, da jih ustavite. Posebnega skupnega časa ne preživite v prepiru, saj je večja verjetnost, da bo vaš partner žalosten ali prizadet. Raje jim povejte, da bi se kljub stvarem, skozi katere ste šli, ta dan radi osredotočili na dobro v skupnem odnosu.

To je odličen način, da drug drugemu pomagata spomniti se, kaj vaju je sploh združilo. Potrudite se, da se ves dan osredotočite na svojo ljubezen in povezanost ter jo slavite. Morda boste preprosto pozabili, o čem je bil prepir, ali pa boste lahko videli mimo kakršnih koli ovir in stvari rešili z večjo lahkoto.

Skupaj stimulirajte pet čutov

Čuječnost lahko dosežete s stimulacijo svojih čutov. To lahko spremenite v zabavno in romantično dejavnost s svojim partnerjem. To lahko načrtujete vnaprej, da zagotovite, da bo še posebno posebno.

 • Vonj. Če ima vaš partner najljubši vonj, se prepričajte, da ga nosite, da spodbudite njegov voh. Eterična olja lahko zažgete tudi v oljnem gorilniku in napolnite svoje okolje s čudovitimi aromami;
 • Zvok. Skupaj predvajajte svojo najljubšo glasbo. Če ima vaš partner najljubši inštrument – ​​lahko najdete seznam predvajanja, na katerem je ta inštrument zelo pomemben;
 • Pogled. Oblecite nekaj, za kar veste, da se vašemu partnerju zdi lepo. Nastavite nizko osvetlitev in ustvarite razpoloženje in ambient s pomočjo vida;
 • Okusite. Dobili bi lahko najrazličnejše okusno sadje in drug drugemu zavezali oči. Poskusite hraniti sadje enega za drugim in uganite, kaj so. Skupaj lahko skuhate tudi svoj najljubši obrok;
 • Dotik. Svojemu partnerju lahko ponudite masažo ali se celo naročite na skupno dvojno masažo v zdravilišču.

Potem ko s partnerjem preživite nekaj kakovostnega časa ena na ena, preverite pri sebi, kako se počutite. To lahko storite naslednji dan ali po datumu. Morda boste želeli napisati dnevnik o tem, kako ste se počutili ob večeru. Morda si boste želeli zastaviti tudi nekaj ciljev za prihodnost vajinega razmerja, nato pa jih deliti drug z drugim na naslednjem zmenku. Če si vzamete čas in se potrudite, da se povežete drug z drugim, je to odličen način za vzpodbudo romantike in globlje vezi na to valentinovo.

Contents

By | 2023-09-08T12:42:28+00:00 September 8th, 2023|healthblog|0 Comments